Stoppen om te beginnen

Hoe een andere mindset je over de drempel helpt… Herken je dat? Een klus die je telkens uitstelt, een mail die je niet verstuurt, een telefoontje dat je maar niet doet, een bureau dat een puinhoop is en blijft… Ik ben een ster in het “niet doen omdat…” Gek eigenlijk, want een van mijn sterkste punten is actiegerichtheid: doen! In heel veel gevallen ben ik juist degene die zegt “Aan de slag! Waar wachten we nog op? Ik weet nog niet helemaal waar dit heen gaat, maar ik kan allicht de eerste stap zetten!”

Wie of Wat houdt me dan tegen om sommige dingen te doen? Er is altijd wel een geweldige uitvlucht te verzinnen, maar in feite ben ik het natuurlijk gewoon zelf. IK werp een drempel op en met elke keer dat ik hetzelfde klusje uitstel, metsel IK daar weer een steentje bovenop. Zo wordt die drempel hoger en hoger. Soms moet je dus gewoon STOPPEN om te BEGINNEN. Stoppen met uitvluchten verzinnen, stoppen met denken dat het me misschien niet lukt, stoppen met rennen, stoppen met dezelfde dingen doen die je altijd al deed (want dan krijg je het resultaat dat je altijd al kreeg), stoppen met… en gewoon BEGINNEN.

Neem die eerste stap. Bel die oude relatie, vriend, webdesigner, potentiële klant. Ruim je bureau op. Gooi ongelezen tijdschriften bij het oud papier. Koop een goed boek voor jezelf en laat die TV een avond uit. Eet vandaag enkel wat je écht lekker vindt en niks meer of minder. Beslis: maak de keuze over wat je wel en niet wil doen. Maak die administratie in orde. Schrijf die eerste blog.

Wie niet begint zal ook nergens eindigen. In ieder geval niet op een andere plaats dan hij nu is. De enige zekerheid die je dan hebt is dat het “project” net zo onaf zal zijn als dat het nu is. Als je een ander resultaat wilt, zul je andere input moeten geven: in dit geval BEGINNEN.

Ik ben begonnen; dit is mijn eerste blog.